Hvordan løse Moore-mønsteret i virtuell fotografering av LED-skjermer

For tiden, med den gradvise populariseringen av LED-skjermer i forestillinger, studioer og andre applikasjoner, har LED-skjermer gradvis blitt hovedstrømmen av virtuelle opptaksbakgrunner.Men når du bruker fotografi- og kamerautstyr for å fange en LED-skjerm, kan bildebildet noen ganger ha forskjellig kornhardhet, noe som påvirker kvaliteten på bildet.
Ved faktisk bruk blir Moores mønster og skannemønster lett forvirret av brukere.
Moores krusninger (også kjent som vann krusninger) viser en uregelmessig bueformet diffusjonstilstand;Skannemønsteret er en horisontal svart stripe med rette linjer.
Så hvordan kan vi løse disse virtuelle "harde sårene"?
Moire
Det uregelmessige vannrippelmønsteret i bildebildet til en LED-skjerm tatt med fotografi-/kamerautstyr blir ofte referert til som moirémønster.
Enkelt sagt er moiré-mønster et mønsterlignende fenomen som oppstår når to rutenettformede pikselmatriser forstyrrer hverandre når det gjelder vinkel og frekvens, noe som får de lyse og mørke delene av rutenettet til å krysse og overlappe hverandre.
Fra dannelsesprinsippet kan vi se at det generelt er to grunner til dannelsen av moirémønster: den ene er oppdateringsfrekvensen til LED-skjermen, og den andre er blenderåpningen og fokusavstanden til kameraet.


Innleggstid: 19. juli-2023
WhatsApp nettprat!